De statistieken

Vandaag 116
Deze week 116
Deze maand 3720
Sinds 11-2008 518434

Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.
Lees verder...

Opleidingen
 

 

Jiddisch studeren op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waar Jiddisch gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Jiddisch studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Jiddisch op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende opleidingen.

 

 

Universiteit van Amsterdam
De Universiteit van Amsterdam biedt de opleiding Hebreeuwse taal en cultuur aan. Binnen deze opleiding staat het Hebreeuws centraal, maar er is ook aandacht voor het Jiddisch en het Aramees.
Meer informatie...

 

 

 

Universiteit van Antwerpen
Binnen de Universiteit van Antwerpen is er een Instituut voor Joodse Studies. Hier is het mogelijk Jiddisch te volgen. Er is ook een leesgroep die zich bezighoudt met het gezamenlijk lezen van literaire werken in het Jiddisch.
Meer informatie...

 

 

 
© 2024 Schoonekamp | contact | Talennet | sitemap.

Citaat van de dag

"In tijden van oorlog zwijgen de wetten. " - Cicero -
(106-43 BC)

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.